Ochelari pentru ochiul Shiva

Am citit de curand cartea lui Frederic Beigbeder 29.9 (in or. 14.99E)si...nu cred ca e genul de carte despre care ar urma sa spun ca mi-a placut, pentru ca nu e genul de carte pentru care sa te rezumi in cateva cuvinte. E ca si cand ai face o calatorie in spatiu, pe o alta planeta, ai intra in contact cu alte civilizatii si la sfarsit spui doar ca ti-a placut. Nu prea te lasa creierul sa faci chestia asta nu? Este o carte revelatoare daca vreti. Pentru mine a fost...poate ca am si citit-o intr-un cadru mai special...
Chiar inainte de Paste imi propusesera ai mei sa mergem de sarbatori la bunica la tara...Nu prea aveam cu sa refuz...vroiam sa imi vad rudele, dar ma gandeam ca o sa imi cam lipseasca agitatia orasului ... si parca as fi vrut sa ma duc si la party-ul ala de la Dan...hmmm...Mi-am zis ca o sa ma plictisesc repede. Am avut grija sa imi pun cartea lui Beigbeder in bagaj si un mp4.. Pe drum am inceput sa citesc...din cand in cand mai aruncam cate un ochi la peisajul de afara...Incepeam sa indragesc personajul care era, la vremea cand a scris cartea, copywriter la o mare agentie de publicitate. Incercam sa imi imaginez o intalnire cu el si toate ponturile pe care ar fi vrut sau nu sa mi le vanda si tot felul de scenarii in care as fi incercat sa il mai trag de limba...hihi.
Am ajuns si la bunica...dupa 8 ore de drum...Am despachetat, ne-am bucurat.
Ai putea spune ca nu e tocmai potrivit sa citesti depsre dependenta de Coca, revolta si viata sociala ratata in astfel de momente...nu?
Sa va spun de ce cred ca este revelatoare: citind-o mi-am dat seama de orele de libertate care treceau prin si pe langa mine. Cred ca niciodata nu am simtit momentele de libertate mai intens.
Esenta cartii este de fapt, revolta impotriva sclavagismului modern, a dependentelor, a orizonturilor inchise pe care le ofera cu zambetul ei strengaresc de vampa, viata urbana...Si ce liberi sunt acei oameni de la tara!...Ei nu muncesc decat pentru animalele, casa si copiii lor, nu-s preocupati decat de cate oua le-a ouat gaina, care capra da lapte, cand trebuiesc duse animalele la pascut, calul care e de nush ce rasa...etc...Am putea oare sa ne consideram noi mai liberi?...
............................................................
Eu as vrea o casa la tara in munti, sa am momentele mele de libertate...

0 Response to "Ochelari pentru ochiul Shiva"

Trimiteți un comentariu